FAQ

Een burgerservicenummer (ook bekend als een BSN) is een persoonlijk registratienummer dat u nodig hebt voor alle interactie met de Nederlandse autoriteiten.

Een burgerservicenummer wordt door de gemeente verstrekt na registratie. Afhankelijk van de gemeente van registratie wordt het burgerservicenummer rechtstreeks verstrekt of binnen een bepaalde periode verzonden.
Een burgerservicenummer is ook vereist om een ​​bankrekening te openen. Als u korter dan 4 maanden in Nederland verblijft maar wel een burgerservicenummer nodig hebt, is het mogelijk om  bij bepaalde gemeenten te registreren in een RNI-register, Register Non Inhabitants.
Holland Relocation kan dit proces begeleiden, maakt afspraken en gaat mee naar naar de afspraak bbij de gemeente om het proces soepel te laten verlopen.

Als je met kinderen verhuist, is het kiezen van de juiste school erg belangrijk. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden om uw kind te registreren op een internationale school of op een lokale school. De beste keuze hier hangt af van de duur van de uitzending, de leeftijd van de kinderen en de vooruitzichten en opvolging van uitzendingen wereldwijd.
Bij Holland Relocation kunnen we u van dienst zijn, we zoeken naar de juiste scholen en kinderopvang, maken afspraken en helpen u bij de registratie.

De 30%-regeling is een vergoeding voor expats om hun extraterritoriale kosten te compenseren. Of u hiervoor in aanmerking komt, is afhankelijk van een aantal factoren, het salaris, maar ook de voormalige locatie en eerdere woonplaats in Nederland.
Holland Relocation controleert of u in aanmerking komt en regelt de aanvraag voor u in samenwerking met de werkgever.

Een van de belangrijkste, maar ook tijdrovende activiteiten voordat u kunt verhuizen, is het vinden van een geschikte woning.
Een zoektocht op een oververhitte woningmarkt met een groot woningtekort kan enorm frustrerend zijn. Voor sommige huizen is een meettijd van wachtlijsten vereist, andere aanbiedingen van de particuliere markt worden op een bepaald tijdstip in groepsbezoeken aangeboden en de keuze van de huurder is aan de eigenaar.
Let ook op het aanbod op sommige websites die op illegale wijze woningaanbod tonen dat helemaal niet beschikbaar is, maar alleen dient als lokmiddel voor een aanbetaling.
Holland Relocation kent de woningmarkt als geen ander en kan u door dit mijnenveld naar het juiste huis begeleiden.
Ofwel via een uitgebreide zoekopdracht, maar het is ook mogelijk zelf dit proces op te starten met ondersteuning op afstand.

Verhuizen naar een ander land met een andere cultuur kan behoorlijk ontmoedigend zijn. Zelfs als de culturele verschillen op het eerste gezicht niet zo groot zijn, kan de praktijk anders laten zien.
Goede voorbereidingen zijn cruciaal. Met een oriëntatietour in de buurt van uw nieuwe locatie en uitgebreide informatie over zaken die voor u belangrijk zijn, kunnen wij u helpen de juiste keuze te maken. Holland Relocation heeft een succesvolle oriëntatiemodule en zeer ervaren consultants die u van waardevolle informatie kunnen voorzien.